Bakkerij koeling

Het hart van een goede organisatie achter de schermen van de bakkerij is ongetwijfeld te kunnen werken met betrouwbaar en kwalitatief materiaal.

Dit bepaalt grotendeels de kwaliteit van uw producten en de naam en faam van uw bakkerij!

Met onze jarenlange ervaring in de bakkerijsector ontwikkelen wij zelf snelvriezers, bewaardiepvriezers en klimaatkasten, waar de kwaliteit van het product centraal staat! In die zin zijn onze vele bakkersklanten onze trouwste vertegenwoordigers geworden!

Drie generaties vakkennis sinds 1965.

Lange termijn klantenrelatie.

Google-reviews:

Altijd bereikbaar
24/24, 7/7.

Passie voor afwerking en kwaliteit.

Vrieskasten

De installatie is zo opgebouwd dat een apart shock- vriessysteem overbodig is, wat de bakker een hoop werk bespaart. Het verplaatsen van bakkersplaten van shock- naar bewaarvriezer is dus verleden tijd.

De vrieskast vriest aan snel tempo in en levert tegelijkertijd een zeer goede en langdurige bewaring van het product op!

Voor het bewaren van patisserie producten en deegstukken.

Techniek

– 10 cm PUR isolatie. Standaard wit of optioneel RVS-afwerking.
– Standaard met grote deur in plaats van 2 kleine deurs-sectie. Voordeel hiervan is dat er meerdere bakkersplaten voorzien kunnen worden, doordat de middenboord wegvalt.
– Goed voor 20 bakkersplaten/deur van 60 X 80 cm of voor 40 bakkersplaten/deur van 40 X 60 cm bakkersplaten/deur.
– De inox geleiders zijn verstelbaar per 1,5cm.
– Duits kwalitatief vries- en regelsysteem
– Vrieskasten vanaf een 1 deurs-vrieskast tot en met 4 deurs-vrieskast (of 8 kleine deuren).
– Vals plafond en wand in de cel, wat een zachte en indirecte luchtbeweging rondom het product creëert, zonder kwaliteitsverlies en uitdroging.

Bewaarvriescellen

De bakker kan zijn afgewerkte producten meteen in de vriescel plaatsen. Deze zal in eerste instantie de producten snel tot in de kern invriezen en tegelijk een zeer goede en langdurige bewaring van het product bieden.

Voor het bewaren van patisserie producten en deegstukken.

Techniek

– 10cm PUR isolatie. Standaard wit of optioneel RVS- afwerking.
– Duits kwalitatief vries- en regelsysteem.
– Vals plafond en wand in de cel, hierdoor is er een zachte en indirecte luchtbeweging rondom het product, zonder kwaliteitsverlies en uitdroging.

– Rondom voorzien van stootbanden en inox stootbar aan de uitblaaszijde.
– Inbouw LED verlichting in vals plafond (6500 K per LED lamp, zeer fel licht), laag energieverbruik.
– Optioneel vloer in RVS-plaat en -plinten.

Klimakast

Klimakasten zijn speciaal ontwikkeld om afgewerkte patisserie optimaal in te bewaren.

Omdat ze standaard uitgerust worden met een door ons ontworpen vochtigheids- en temperatuurregeling, zijn ze perfect afgestemd op de afgewerkte producten. Dit garandeert een perfecte bewaring gedurende meerdere dagen.

Ook chocolade bewaarkasten met een regelbare temperatuur en droge vochtigheid van 55% behoren tot de mogelijkheden.

Techniek

– 8 cm PUR isolatie. Standaard wit of optioneel RVS-afwerking.
– Kleine deurtjes of volle deuren.
– Geschikt voor platen van 40/60 en 60/80 cm
– Dankzij de variabele inox geleiders kan men de platen per 1,5 cm positioneren naar keuze.

Klima plus cel

Met deze Klima Plus cel kan de bakker zijn broodassortiment voorbakken en gedurende meerdere dagen bewaren. Ook recovery, dit is het geleidelijk laten ontdooien van producten uit de diepvrieskast om ze daarna opnieuw te doen rijzen, is geen enkel probleem met deze installatie.

De deegproducten vertonen geen uitdroging of kleurverlies door het hoge vochtigheidsgehalte van 92 %. Hierdoor blijven originele vorm en smaak van het product behouden.

Techniek

– 10cm PUR isolatie. Standaard wit of optioneel RVS- afwerking.
– Duits kwalitatief koel- en regelsysteem.



– Actieve bevochtiging via verdampingsprincipe (hoge vochtigheid zonder schimmelvorming).
– Vals plafond en wand in de cel creëren een zachte en indirecte luchtbeweging rondom het product, nodig om uitdroging tegen te gaan.
– Rondom zijn er stootbanden en een inox stootbar aan de uitblaaszijde.
– Inbouw LED verlichting in vals plafond (6500 K per LED lamp, zeer fel licht), laag energieverbruik.
– Optioneel zijn vloer en plinten in RVS-plaat.

Geklimatiseerde werktafels

De geklimatiseerde werktafel zal uw favoriete werkinstrument worden.

De speciaal ontwikkelde elektronica voor deze werktafels zorgt ervoor dat zowel de vochtigheid als de temperatuur perfect afgestemd is op het product zodat u uw afgewerkte producten meerdere dagen perfect bewaren. Ook voor een lange tijd pralines bewaren vormt voor dit toestel geen probleem!

De geklimatiseerde werktafels zijn in- en uitwendig volledig afgewerkt in inox en voorzien van een automatisch ontdooisysteem.

Techniek

– Met ingebouwde motor of met motor op afstand
– Motor kan zowel links als rechts ingebouwd worden volgens klant
– Lades of deuren
– Doorgeefmodel: deuren aan voor- en achterkant

Waterdoseerders & koelers

Met een waterkoeler beschikt de bakker over voldoende gekoeld water voor tijdens de deegproductie. 

Met een waterdoseerder kan de vereiste hoeveelheid water aan de gewenste temperatuur ingesteld worden.